Εκεί Γύρω στα 30 μου Αποφάσισα να Ξεκινήσω από την Αρχή

Τρεις νέοι μιλούν στο VICE  για το Workearly, για την ολική επανεκκίνηση που έκαναν στην επαγγελματική τους ζωή. Πώς βρήκαν τι θέλουν κάνουν, πώς το έκαναν πράξη και τι είπαν σε αυτήν τη «φωνή» που τους έλεγε ότι δεν θα τα καταφέρουν;
Το γεγονός ότι 17-18 χρονών καλούμαστε στην ουσία να επιλέξουμε την καριέρα που θα ακολουθήσουμε για τα επόμενα 40 χρόνια δεν φαντάζει μόνο λάθος, αποδεικνύεται λάθος σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

Δεν είμαστε όλοι/ες τόσο τυχεροί/ές, ώστε να έχουμε ανακαλύψει στην εφηβεία μας το αντικείμενο που θα μας κάνει να σηκωνόμαστε από το κρεβάτι με όρεξη, για την υπόλοιπη ενήλικη ζωή μας.Ένας επαγγελματικός κλάδος που μας φαινόταν συναρπαστικός όταν ήμασταν 24 χρονών, επειδή ήταν ένα ανεξερεύνητο πεδίο, μπορεί στα 30 να μας έχει ήδη δώσει ό,τι είχαμε να πάρουμε. Έτσι κι αλλιώς, οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι σήμερα αντιμετωπίζουν κάθε επαγγελματικό βήμα, σαν μια καινούρια περιπέτεια και όχι σαν τον τελικό προορισμό.

Αλλάζουν τα θέλω και οι ανάγκες μας σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλάζει διαρκώς και η αγορά εργασίας. Στη σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα, το Workearly powered by Reatcode αποτελεί την πιο δημοφιλή εκπαιδευτική υπηρεσία upskilling και reskilling για τεχνολογικές ειδικότητες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στα μεγαλύτερα tech hubs του κόσμου και συνεργαζεται με κορυφαίους οργανισμούς της Silicon Valley.  Η ομάδα του Workearly παρέχει Certified Training Programs τα οποία ακολουθούν μια πρακτική προσέγγιση για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων και εμπειρίας, που απαιτούνται για τη νέα θέση εργασίας που αναζητάς. Εξατομικευμένο coaching και microlearning είναι ανάμεσα στις σύγχρονες υπηρεσίες που προσφέρει το Workearly για να μπορέσεις να κάνεις πετυχημένα τη μεγάλη αλλαγή καριέρας που χρόνια τώρα επιθυμείς.

Χρειάζεται σχεδιασμός, στρατηγική αλλά και τόλμη για να κάνεις αυτήν τη σημαντική μετάβαση. Οι περισσότεροι στα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής μας πορείας αγωνιζόμαστε τόσο πολύ να βρούμε μια εργασία που θα μας ανοίξει την πόρτα και στη συνέχεια να αποδείξουμε τι αξίζουμε, που το μυαλό μας δεν σταματάει λεπτό, για να σκεφτούμε:

«Τελικά, η δουλειά μου είναι πραγματικά αυτό που θέλω να κάνω;». Αν δεν είσαι σίγουρος/η για την απάντηση, αυτή είναι μάλλον «όχι». Η συνειδητοποίηση μπορεί να είναι τρομακτική, αλλά αποτελεί το πρώτο βήμα για να φύγεις από ένα περιβάλλον κι έναν τομέα που ποτέ δεν πρόκειται να σε ικανοποιήσουν, γιατί πολύ απλά δεν είναι για σένα.

Εκεί λίγο πριν σβήσεις 30 κεράκια, συνήθως κάνεις τον απολογισμό της πρώτης σου δεκαετίας ως ενήλικος εργαζόμενος και καταλαβαίνεις πολλά. Οι ψυχολόγοι προτείνουν στους εργαζόμενους να επαναπροσδιορίζουν οποιαδήποτε καριέρα, τουλάχιστον κάθε δέκα χρόνια και τους συμβουλεύουν να επαναξιολογούν τα πράγματα και να δρομολογούν εκ νέου την πορεία τους. 

Αυτό έπραξαν και τρεις νέοι λίγο πριν τα 30: η Ντιάνα, ο Χαρίσιος και ο Νίκος, οι οποίοι μας μίλησαν στο VICE για το «άλμα πίστης» που χρειάστηκε να κάνουν, το ρίσκο που πήραν και την ανεκτίμητη ανταμοιβή του να κάνεις αυτό που θέλεις, κάθε μέρα.