Write your awesome label here.
 HR Career series

Διοίκηση Επιχειρήσεων & HR

H Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού είναι συνυφασμένη με τους εταιρικούς στρατηγικούς στόχους και θα πρέπει να συμπνέει με τη γενικότερη φιλοσοφία Διοίκησης μίας εταιρείας.  
Από την άλλη πλευρά, η διαχείριση επιχειρήσεων προϋποθέτει τη σωστή διαχείριση των Ανθρώπινων Πόρων, των ομάδων και των λειτουργιών. Αντίστοιχα, το HR έχει ως κύρια αποστολή τη διαχείριση της απόδοσης, τη στελέχωση με σωστά προφίλ, την εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων και άλλες ενέργειες που διασφαλίζουν την υγιή Διοίκηση της Εταιρείας. 

Οι επικοινωνιακές δεξιότητες, ο στρατηγικός σχεδιασμός, η λήψη αποφάσεων και η ανάλυση δεδομένων είναι κοινά χαρακτηριστικά τόσο στη  Διοίκηση Επιχειρήσεων όσο και στο HR.

Ξεκίνησε την καριέρα σου στο HR
με το HR Summer School από το Workearly!

Press & Media

HR Training:


Το πρώτο HR Summer School στην Ελλάδα
HR School by Workearly:


Η επανάσταση στην εκπαίδευση των νέων HR Professionals
Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Ψυχολόγους:

Workearly HR Training Certification Program
Επαγγελματικές διέξοδοι με πτυχίο ψυχολογίας:

Tο HR η πρώτη ανερχόμενη επιλογή

Γιατί HR;

Επαγγελματική
 Σταθερότητα

Αν αναζητάς ένα επάγγελμα με "σταθερό" μισθό, εταιρικές παροχές και προνόμια και αν θεωρείς ότι αυτό προσφέρει ασφάλεια και αυτοπεποίθηση, τότε το HR είναι μία καλή επιλογή για εσένα.

Εταιρικό
Περιβάλλον

Αν σου αρέσει το εταιρικό περιβάλλον, δηλαδή η εργασία σε μεγαλύτερες εταιρικές δομές, τότε το HR είναι ιδανική επιλογή για εσένα. Οι περισσότερες θέσεις HR αφορούν σε εταιρικές δομές, δηλαδή μεγαλύτερες εταιρείες με οργανωμένη διάρθρωση.

Remote
εργασία

Το HR προσφέρεται για remote θέσεις εργασίας. Αυτή τη στιγμή πολλές θέσεις εργασίας είναι remote ή υβριδικές (δηλαδή κάποιες ημέρες της εβδομάδας on-site και κάποιες remote). Ωστόσο, οι δυνατότητες remote είναι πολλές σε αντίθεση με άλλους κλάδους!

Διεθνείς διέξοδοι

Το HR σου δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσεις θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο. Φυσικά υπάρχουν τομείς του HR που διαφοροποιούνται (πχ. εργατική νομοθεσία, payroll) αλλά υπάρχουν τομείς διεθνούς βεληνεκούς που μπορείς να επιλέξεις αν σε ενδιαφέρει η remote ή on-site εργασία στο εξωτερικό!

Top Soft Skills

Ανάμεσα στα σημαντικότερα soft skills που είναι κοινά  για τους επαγγελματίες HR και της Διοίκησης Επιχειρήσεων είναι τα παρακάτω:

Ανάλυση

Η ικανότητα να αναλύουμε καταστάσεις και συνθήκες, να προτεραιοποιούμε τις ανάγκες και να προσπαθούμε να τις ερμηνεύσουμε συνιτά εφόδιο για έναν HR Professional.

Οργάνωση 

Η μεθοδικότητα και λογική που έχει καλλιθεργηθεί στην πλειονότητα των επαγγελματιών στον χώρο της της Διοίκησης Επιχειρήσεων, μπορούν να διακρίνουν ενα επαγγελματία HR από έναν καλό επαγγελματία HR!

Problem Solving

Η επίλυση προβλημάτων είναι καθημερινότητα για έναν HR Professional. Όσο μεγαλύτερη λοιπόν είναι η εξεικείωση με αυτό τον τρόπο σκέψης, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η συμβολή του HR Professional.

Πώς να εισέλθεις στο HR;

Τα βήματα που προτείνουμε για να ενταχθείς στον κλάδο του HR και να διεκδικήσεις θέσεις εργασίας είναι τα εξής:

Εξοικείωση με τον χώρο του HR

Ένας ιδανικός τρόπος για να αποκτήσεις μία σαφή και πλήρη εικόνα για τον χώρο του HR, τις επιλογές καριέρας και συγκεκριμένες τεχνικές γνώσεις είναι το HR Summer School!

Τεχνικές γνώσεις για το HR

Τα soft skills είναι σημαντικά αλλά δεν αρκούν. Το HR είναι μία επιστήμη με συγκεκριμένες τεχνικές, εργαλεία και μεθοδολογία. Ο πιο σύντομος και πρακτικός τρόπος για να μάθεις τα παραπάνω είναι το HR Summer School!

Εξειδίκευση

Δες εδώ τους τομείς του HR που προτείνουμε σε επαγγελματίες με υπόβαθρο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ανεξάρτητα όμως από τις δικές μας προτάσεις που βασίζονται σε γνωσιακά κριτήρια, ο ορθότερος και ασφαλέστερος τρόπος να επιλέξεις τον κλάδο που σε ενδιαφέρει είναι αφότου έχεις αποκτήσει μία εικόνα για όλους τους τομείς. 

Πιστοποιήσεις & Digital Badges

Για να διακριθείς στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο του HR θα πρέπει να αποδείξεις τις γνώσεις σου σε πρακτικό επίπεδο. Το Workearly είναι η μοναδική Πλατφόρμα hands-on εκπαίδευσης (προσομοίωση πραγματικής εργασίας) που έχει πιστοποιηθεί από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο HR (HRCI) και απονέμει Digital Badges από τη Credly! 

Τομείς HR

Οι κορυφαίοι τομείς HR που ενδείκνυνται για ανθρώπους με υπόβαθρο στη Διοίκησης Επιχειρήσεων είναι οι παρακάτω:

HR Management

Επαγγελματίες με γνώσεις των εταιρικών στόχων και λειτουργιών, μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις HR Management. Αυτό φυσικά προϋποθέτει την απόκτηση ειδικών τεχνικών γνώσεων που σχετίζονται με το HR και συγκεκριμένα με το HR Management.

HR Metrics/Analytics

Τα HR Metrics, KPIs και η ανάλυση δεδομένων είναι εργαλεία που βοηθούν σημαντικά τους HR Professionals να εξάγουν χρήσιμα και αντικειμενικά συμπεράσματα. Η δομή των εν λόγω κλάδων συνάδει απόλυτα με τη φιλοσοφία της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Payroll

Η διαχείριση Μισθοδοσίας ή Payroll απαιτεί δεξιότητες διοίκησης, κατανομής πόρων και οικονομικής ανάλυσης. Αυτές οι δεξιότητες απαντώνται συχνά σε επαγγελματίες της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Άλλοι Τομείς HR

Recruiting
Agile Management
Change Management
Performance Management
Learning & Development

Top Training Programs

Τα Προγράμματα του Workearly που προτείνουμε για τη μετάβαση από τον χώρο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στο HR είναι:

#1. HR Summer School

#2. HR Management

#3. HR Analytics

Certification

Τα Προγράμματα του hrschool.gr δίνουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να λάβουν Πιστοποίηση ή/και Digital Badge!
 • Digital Badge by Credly

  Η Credly είναι παγκόσμιος φορέας πιστοποιήσεων με πελάτες όπως η IBM, η Microsoft και άλλοι κορυφαίοι οργανισμοί.​
 • Certificate by Reatcode

  Η Reatcode είναι διεθνώς αναγνωρισμένος οργανισμός ως εγκεκριμένος πάροχος εκπαίδευσης από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resource Certification Institute - USA).

HR Summer School

ΙΟΥΝΙΟΣ 2023
Αίτηση Συμμετοχής

Regular

225€
 • Πρόσβαση στην Πλατφόρμα 24/7
 • Final Session με Consultant
 • Έως 3 προσπάθειες για επιτυχία στις εξετάσεις!

Για εφάπαξ πληρωμή έως:
10 Μαΐου 2023

Early Bird

185€
 • Πρόσβαση στην Πλατφόρμα 24/7
 • Final Session με Consultant
 • Έως 3 προσπάθειες για επιτυχία στις εξετάσεις!

Για εφάπαξ πληρωμή έως:
30 Απριλίου 2023

Last minute

245€
 • Πρόσβαση στην Πλατφόρμα 24/7
 • Final Session με Consultant
 • Έως 3 προσπάθειες για επιτυχία στις εξετάσεις!

Για εφάπαξ πληρωμή έως:
20 Μαΐου 2023

Your Stories

#reviews

Η εκπαίδευση που έλαβα ήταν αρτιότερη απ´ότι περίμενα! Οι εκπαιδευτές του HR SCHOOL ήταν πολύ ευγενικοί και βοηθητικοί και με υποστήριξαν άριστα σε ότι χρειαζόμουν. Αυτό που τους ξεχωρίζει είναι το ότι νιώθεις ότι παρακολουθείς live μάθημα και μπορείς αμεσότατα να επικοινωνήσεις και να λάβεις απάντηση σε ότι χρειαστείς. Εξαιρετικά βοηθητικό πέραν του course ήταν και το mock interview και η προετοιμασία για εύρεση εργασίας που προσφέρουν μέσω συμβουλών για τη σύνταξη ενός σωστού βιογραφικού και tips για σωστή διασύνδεση. Η δουλειά τους ξεπερνάει ένα απλό σεμινάριο reskilling και συνεχίζεται αν το χρειαστείς και ΜΕΤΑ το πέρας του course! Σας ευχαριστώ πολυ ομάδα HR SCHOOL για τη συνεργασία, τις γνώσεις και την υποστήριξη!

Marina Koraka

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλη την ομάδα του Workearly HR School για την άρτια εκπαίδευση και υποστήριξη που μου παρείχαν προς την επαγγελματική αλλά και προσωπική μου εξέλιξη. Το HR School είναι η καλύτερη επένδυση που έκανα για τον εαυτό μου και προτείνω όποιος ενδιαφέρεται για το HR να το ξεκινήσει χθες. Με μια φράση : Το Workearly είναι μονόδρομος στο upskilling!!

Αγγελική Μπουλη

Έχοντας ολοκληρώσει το πρόγραμμα HR School, αυτό που έχω κρατήσει,πέραν των γνώσεων που έλαβα, είναι η εξαιρετική οργάνωση του εκπαιδευτικού υλικού, η άμεση επικοινωνία με την ομάδα της Workearly σε οποιαδήποτε ανάγκη και αν προέκυπτε αλλά το πιο βασικό είναι το ποσό ανθρωποκεντρικος οργανισμός είναι. Τέλος, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ότι σου υπόσχονται σου τα παρέχουν και με το παραπάνω.

Δημήτρης Καλντερεμίδης