Write your awesome label here.
 HR Career series

Εκπαίδευση & HR

Τόσο η Εκπαίδευση όσο και το Ανθρώπινο Δυναμικό εστιάζουν στη βαθιά και ουσιαστική κατανόηση της ανθρώπινης εκπαίδευσης και ανάπτυξης.

Οι εκπαιδευτικοί συνεργάζονται με τους μαθητές για να υποστηρίξουν την πνευματική, κοινωνική και συναισθηματική τους ανάπτυξη, ενώ οι επαγγελματίες Ανθρώπινου Δυναμικού εστιάζουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων των εργαζομένων.

Επομένως, το υπόβαθρο στην εκπαίδευση μπορεί να προσφέρει σε έναν HR Professional πολύτιμες γνώσεις, τη μεθοδολογία αλλά και τις απαιτούμενες επικοινωνιακές δεξιότητες για να διασφαλίσει την ανάπτυξη των εργαζομένων.

Ξεκίνησε την καριέρα σου με το HR Summer School από το Workearly!

Press & Media

HR Training:


Το πρώτο HR Summer School στην Ελλάδα
HR School by Workearly:


Η επανάσταση στην εκπαίδευση των νέων HR Professionals
Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Ψυχολόγους:

Workearly HR Training Certification Program
Επαγγελματικές διέξοδοι με πτυχίο ψυχολογίας:

Tο HR η πρώτη ανερχόμενη επιλογή

Γιατί HR;

Εταιρικό Περιβάλλον

Αν σου αρέσει το εταιρικό περιβάλλον, δηλαδή η εργασία σε μεγαλύτερες εταιρικές δομές, τότε το HR είναι ιδανική επιλογή για εσένα.
Οι περισσότερες θέσεις HR αφορούν σε εταιρικές δομές, δηλαδή μεγαλύτερες εταιρείες με οργανωμένη διάρθρωση.

Σημαντικό Πλεονέκτημα 

Οι εκπαιδευτικοί έχουν σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των λοιπών HR professionals στον τομέα Learning & Development (L&D), δηλαδή την εκπαίδευση και ανάπτυξη εργαζομένων. Μπορούν έτσι να αξιώσουν θέσεις στο L&D ακόμη και αν δεν διαθέτουν εργασιακή εμπειρία στο HR.

Αποδοχές

Το HR και ειδικά ο κλάδος του L&D είναι από τους πιο ανταγωνιστικούς κλάδους, δεδομένου ότι οι εταιρείες επενδύουν στην εκπαίδευση των εργαζομένων για πολλούς λόγους (πχ. ανταμοιβή (rewards), employee retention, εσωτερική ανακατανομή θέσεων και ρόλων και άλλα).

Remote εργασία

Το HR προσφέρεται για remote θέσεις εργασίας. Αυτή τη στιγμή πολλές θέσεις εργασίας είναι remote ή υβριδικές.

Διεθνείς διέξοδοι

Το HR σου δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσεις θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο remote ή on-site!

Top Soft Skills

Οι εκπαιδευτικοί διαθέτουν κατά κανόνα τα εξής soft skills που μπορούν να αξιοποιήσουν και ως HR Professionals:

Επικοινωνία

Η ικανότητα να ακούμε ενεργά, να εκφράζουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, με σαφήνεια και
αποτελεσματικότητα και να προσαρμόζουμε ανάλογα τον τρόπο επικοινωνίας.

Κριτική σκέψη

Η κριτική σκέψη είναι απαραίτητη για την
 αξιολόγηση των καταστάσεων και
 την προτεραιοποίηση των αναγκών. 

Οργάνωση

Η ικανότητα να διοργανώνουμε εταιρικές εκπαιδεύσεις, να εντοπίζουμε τις εκπαιδευτικές ανάγκες και να μεθοδεύουμε την υλοποίηση τους είναι απαραίτητη δεξιότητα.

Πώς να εισέλθεις στο HR;

Τα βήματα που προτείνουμε για να ενταχθείς στον κλάδο του HR και να διεκδικήσεις θέσεις εργασίας είναι τα εξής:

Εξοικείωση με τον χώρο του HR

Ένας ιδανικός τρόπος για να αποκτήσεις μία σαφή και πλήρη εικόνα για τον χώρο του HR, τις επιλογές καριέρας και συγκεκριμένες τεχνικές γνώσεις είναι το HR Summer School!

Τεχνικές γνώσεις για το HR

Τα soft skills είναι σημαντικά αλλά δεν αρκούν. Το HR είναι μία επιστήμη με συγκεκριμένες τεχνικές, εργαλεία και μεθοδολογία. Ο πιο σύντομος και πρακτικός τρόπος για να μάθεις τα παραπάνω είναι το HR Summer School!

Εξειδίκευση

Δες εδώ τους τομείς του HR που προτείνουμε σε επαγγελματίες με υπόβαθρο στην Εκπαίδευση. Ανεξάρτητα όμως από τις δικές μας προτάσεις που βασίζονται σε γνωσιακά κριτήρια, ο ορθότερος και ασφαλέστερος τρόπος να επιλέξεις τον κλάδο που σε ενδιαφέρει είναι αφότου έχεις αποκτήσει μία εικόνα για όλους τους τομείς. 

Πιστοποιήσεις & Digital Badges

Για να διακριθείς στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο του HR θα πρέπει να αποδείξεις τις γνώσεις σου σε πρακτικό επίπεδο. Το Workearly είναι η μοναδική Πλατφόρμα hands-on εκπαίδευσης (προσομοίωση πραγματικής εργασίας) που έχει πιστοποιηθεί από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο HR (HRCI) και απονέμει Digital Badges από τη Credly! 

Τομείς HR

Οι κορυφαίοι τομείς HR που ενδείκνυνται για ανθρώπους με υπόβαθρο στην Εκπαίδευση είναι οι παρακάτω:

Learning & Development (L&D)

Ο πιο συναφής (γνωστικά) κλάδος του HR με την Εκπαίδευση είναι το γνωστό L&D. Είναι ο ιδανικός τρόπος να γεφυρωθεί  η εκπαίδευση με το HR. Οι εταιρείες επενδύουν ολοένα και περισσότερο στην ανάπτυξη και εκπαίδευση των εργαζομένων. Για τον λόγο αυτό, οι HR Professionals με background στην εκπαίδευση έχουν σημαντικό πλεονέκτημα.

Recruiting

Η δυνατότητα των εκπαιδευτικών να αξιολογούν και να αντιλαμβάνονται τις δεξιότητες των ανθρώπων μπορεί να φανεί σημαντικό εφόδιο στο Recruiting, δηλαδή στην αναζήτηση και αξιολόγηση στελεχών. Με την κατάλληλη προσέγγιση και μεθοδολογική κατάρτιση, ένας εκπαιδευτικός μπορεί εύκολα να μεταπηδήσει στο HR!

Άλλοι Τομείς HR

Payroll
Tech Recruiting
Hospitality Recruiting
HR Compliance
HR Metrics & Analytics
HR Management
Agile Management
Change Management
Performance Management

Top Training Programs

Τα Προγράμματα του Workearly που προτείνουμε για τη μετάβαση από τον χώρο της Εκπαίδευσης στον χώρο του HR είναι:

#1. HR Summer School

#2. HR Management

Certification

Τα Προγράμματα του hrschool.gr δίνουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να λάβουν Πιστοποίηση ή/και Digital Badge!
 • Digital Badge by Credly

  Η Credly είναι παγκόσμιος φορέας πιστοποιήσεων με πελάτες όπως η IBM, η Microsoft και άλλοι κορυφαίοι οργανισμοί.​
 • Certificate by Reatcode

  Η Reatcode είναι διεθνώς αναγνωρισμένος οργανισμός ως εγκεκριμένος πάροχος εκπαίδευσης από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resource Certification Institute - USA).

HR Summer School

ΙΟΥΝΙΟΣ 2023
Αίτηση Συμμετοχής

Regular

225€
 • Πρόσβαση στην Πλατφόρμα 24/7
 • Final Session με Consultant
 • Έως 3 προσπάθειες για επιτυχία στις εξετάσεις!

Για εφάπαξ πληρωμή έως:
10 Μαΐου 2023

Early Bird

185€
 • Πρόσβαση στην Πλατφόρμα 24/7
 • Final Session με Consultant
 • Έως 3 προσπάθειες για επιτυχία στις εξετάσεις!

Για εφάπαξ πληρωμή έως:
30 Απριλίου 2023

Last minute

245€
 • Πρόσβαση στην Πλατφόρμα 24/7
 • Final Session με Consultant
 • Έως 3 προσπάθειες για επιτυχία στις εξετάσεις!

Για εφάπαξ πληρωμή έως:
20 Μαΐου 2023

Your Stories

#reviews

Η εκπαίδευση που έλαβα ήταν αρτιότερη απ´ότι περίμενα! Οι εκπαιδευτές του HR SCHOOL ήταν πολύ ευγενικοί και βοηθητικοί και με υποστήριξαν άριστα σε ότι χρειαζόμουν. Αυτό που τους ξεχωρίζει είναι το ότι νιώθεις ότι παρακολουθείς live μάθημα και μπορείς αμεσότατα να επικοινωνήσεις και να λάβεις απάντηση σε ότι χρειαστείς. Εξαιρετικά βοηθητικό πέραν του course ήταν και το mock interview και η προετοιμασία για εύρεση εργασίας που προσφέρουν μέσω συμβουλών για τη σύνταξη ενός σωστού βιογραφικού και tips για σωστή διασύνδεση. Η δουλειά τους ξεπερνάει ένα απλό σεμινάριο reskilling και συνεχίζεται αν το χρειαστείς και ΜΕΤΑ το πέρας του course! Σας ευχαριστώ πολυ ομάδα HR SCHOOL για τη συνεργασία, τις γνώσεις και την υποστήριξη!

Marina Koraka

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλη την ομάδα του Workearly HR School για την άρτια εκπαίδευση και υποστήριξη που μου παρείχαν προς την επαγγελματική αλλά και προσωπική μου εξέλιξη. Το HR School είναι η καλύτερη επένδυση που έκανα για τον εαυτό μου και προτείνω όποιος ενδιαφέρεται για το HR να το ξεκινήσει χθες. Με μια φράση : Το Workearly είναι μονόδρομος στο upskilling!!

Αγγελική Μπουλη

Έχοντας ολοκληρώσει το πρόγραμμα HR School, αυτό που έχω κρατήσει,πέραν των γνώσεων που έλαβα, είναι η εξαιρετική οργάνωση του εκπαιδευτικού υλικού, η άμεση επικοινωνία με την ομάδα της Workearly σε οποιαδήποτε ανάγκη και αν προέκυπτε αλλά το πιο βασικό είναι το ποσό ανθρωποκεντρικος οργανισμός είναι. Τέλος, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ότι σου υπόσχονται σου τα παρέχουν και με το παραπάνω.

Δημήτρης Καλντερεμίδης