Write your awesome label here.
 HR Career series

Νομική & HR

Η Νομική αποτελεί μία από τις πιο σύνθετες επιστήμες και η αποφοίτηση από Νομικές Σχολές συνιστά ομολογουμένως μία πολύ δύσκολη υπόθεση. Οι εταιρείες, γνωρίζοντας τον βαθμό της δυσκολίας, είναι θετικά διακείμενες στην πρόσληψη αποφοίτων νομικών σχολών που θέλουν να στραφούν στο HR.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το επάγγελμα του Δικηγόρου έχουν ωθήσει πολλούς νέους Δικηγόρους στο HR. Οι επιλογές καριέρας είναι πολλαπλές και οι προοπτικές ανέλιξης πολυάριθμες.

Ξεκίνησε την καριέρα σου στο HR με το
 HR Summer School από το Workearly!

Press & Media

HR Training:


Το πρώτο HR Summer School στην Ελλάδα
HR School by Workearly:


Η επανάσταση στην εκπαίδευση των νέων HR Professionals
Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Ψυχολόγους:

Workearly HR Training Certification Program
Επαγγελματικές διέξοδοι με πτυχίο ψυχολογίας:

Tο HR η πρώτη ανερχόμενη επιλογή

Γιατί HR;

Άμεση απορρόφηση

Ο μεγάλος αριθμός των εν ενεργεία δικηγόρων συνιστά αρκετές φορές ανασταλτικό παράγοντα στην άμεση επαγγελματική απορρόφηση των Νομικών. Αντίθετα, οι Νομικοί είναι περιζήτητοι στον κλάδο του HR, γεγονός που διευκολύνει την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στο HR.

Προοπτικές ανέλιξης

Η πλειονότητα των Νομικών που στρέφονται στο HR αναφέρουν ότι η ανέλιξη που είχαν ως HR Professionals ήταν ταχύτερη και αμεσότερη από την ανέλιξη που είχαν ως Δικηγόροι. Αποδίδουν αυτό το γεγονός στα χρόνια εμπειρίας που απαιτείται να διαθέτει ένας νέος Δικηγόρος για να εδραιωθεί στο δικηγορικό στερέωμα.

Επαγγελματική Σταθερότητα

Το ασφαλιστικό πλαίσιο του επαγγέλματος του Δικηγόρου αποτελεί συνήθως αντικίνητρο για νέους δικηγόρους, οι οποίοι αναζητούν διεξόδους στη μισθωτή εργασία. Το HR προσφέρει συνήθως ένα σταθερό εργασιακό περιβάλλον με πολλαπλές εταιρικές παροχές και προνόμια. 

Remote εργασία

Στην Ελλάδα και το εξωτερικό διατίθενται ολοένα και περισσότερες θέσεις HR για remote ή υβριδική εργασία.

Διεθνείς διέξοδοι

Το HR σου δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσεις θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο. Φυσικά υπάρχουν τομείς του HR που διαφοροποιούνται (πχ. εργατική νομοθεσία, payroll) αλλά υπάρχουν τομείς διεθνούς βεληνεκούς που μπορείς να επιλέξεις αν σε ενδιαφέρει η remote ή on-site εργασία στο εξωτερικό!

Top Soft Skills

Ανάμεσα στα σημαντικότερα soft skills που είναι κοινά τόσο για τους Νομικούς όσο για τους HR Professionals είναι τα παρακάτω!

Ανάλυση & αξιολόγηση

Η ικανότητα να αναλύουμε και να αξιολογούμε μία κατάσταση ή ένα πρόβλημα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη διαχείριση μίας ομάδας ή ενός τμήματος.

Problem Solving

Η λογική της επίλυσης "πρακτικών" στο πλαίσιο των Νομικών Σχολών προσιδιάζει αρκετά στην πραγματικότητα ενός HR Professional, ο οποίος θα κληθεί καθημερινά να διαχειριστεί διαφορετικά περιστατικά. 

Επιμέλεια & Οργάνωση

Η οργάνωση απαιτεί επιμέλεια και πειθαρχία, δύο δεξιότητες που είναι πολύ πιθανό να εντοπίζονται σε έναν Νομικό. Η κατάρτιση της απαραίτητης μεθοδολογίας είναι κλειδί για την επιτυχία στο HR Management.

Πώς να εισέλθεις στο HR;

Τα βήματα που προτείνουμε για να ενταχθείς στον κλάδο του HR και να διεκδικήσεις θέσεις εργασίας είναι τα εξής:

Εξοικείωση με τον χώρο του HR

Ένας ιδανικός τρόπος για να αποκτήσεις μία σαφή και πλήρη εικόνα για τον χώρο του HR, τις επιλογές καριέρας και συγκεκριμένες τεχνικές γνώσεις είναι το HR Summer School!

Τεχνικές γνώσεις για το HR

Τα soft skills είναι σημαντικά αλλά δεν αρκούν. Το HR είναι μία επιστήμη με συγκεκριμένες τεχνικές, εργαλεία και μεθοδολογία. Ο πιο σύντομος και πρακτικός τρόπος για να μάθεις τα παραπάνω είναι το HR Summer School!

Εξειδίκευση

Δες εδώ τους τομείς του HR που προτείνουμε σε επαγγελματίες με υπόβαθρο στη Νομική. Ανεξάρτητα όμως από τις δικές μας προτάσεις που βασίζονται σε γνωσιακά κριτήρια, ο ορθότερος και ασφαλέστερος τρόπος να επιλέξεις τον κλάδο που σε ενδιαφέρει είναι αφότου έχεις αποκτήσει μία εικόνα για όλους τους τομείς. 

Πιστοποιήσεις & Digital Badges

Για να διακριθείς στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο του HR θα πρέπει να αποδείξεις τις γνώσεις σου σε πρακτικό επίπεδο. Το Workearly είναι η μοναδική Πλατφόρμα hands-on εκπαίδευσης (προσομοίωση πραγματικής εργασίας) που έχει πιστοποιηθεί από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο HR (HRCI) και απονέμει Digital Badges από τη Credly! 

Τομείς HR

Οι κορυφαίοι τομείς HR που ενδείκνυνται για ανθρώπους με υπόβαθρο στη Νομική είναι οι παρακάτω:

HR Management

Οι Νομικοί που διαθέτουν εξοικείωση με τη λειτουργία των επιχειρήσεων μπορούν να διεκδικήσουν αξιόλογες θέσεις στο HR Management. Με την απαραίτητη κατάρτιση, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό προφίλ και να αξιώσουν θέσεις εργασίας ως  HR Managers.

Payroll

Το Payroll ή αλλιώς η μισθοδοσία των εργαζομένων απαιτεί τη γνώση και κατανόηση της εργατικής νομοθεσία. Ο τρόπος σκέψης και η γνωσιακή κατάρτιση των Νομικών συνάδει απόλυτα με τη φιλοσοφία που απαιτεί η διαχείριση της μισθοδοσίας και εν γένει των εργαζομένων.

HR Compliance

Το HR Compliance συνιστά έναν νέο ανερχόμενο κλάδο, ο οποίος συνδυάζει γνώσεις Νομικής & HR. Το HR οφείλει να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τη Νομοθεσία (πχ. GDPR, Εταιρική Διακυβέρνηση, Βία και Παρενόχληση, Whistleblowing) και ένας HR Professional με background Νομικής είναι το κατάλληλο προφίλ για να συνδράμει!

Άλλοι Τομείς HR

Recruiting
HR Management
Learning & Development
Agile Management
Change Management
Performance Management

Top Training Programs

Τα Προγράμματα του Workearly που προτείνουμε για τη μετάβαση από τον χώρο της Νομικής στον χώρο του HR είναι:

#1. HR Summer School

#2. HR Management

Certification

Τα Προγράμματα του hrschool.gr δίνουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να λάβουν Πιστοποίηση ή/και Digital Badge!
 • Digital Badge by Credly

  Η Credly είναι παγκόσμιος φορέας πιστοποιήσεων με πελάτες όπως η IBM, η Microsoft και άλλοι κορυφαίοι οργανισμοί.​
 • Certificate by Reatcode

  Η Reatcode είναι διεθνώς αναγνωρισμένος οργανισμός ως εγκεκριμένος πάροχος εκπαίδευσης από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resource Certification Institute - USA).

HR Summer School

ΙΟΥΝΙΟΣ 2023
Αίτηση Συμμετοχής

Regular

225€
 • Πρόσβαση στην Πλατφόρμα 24/7
 • Final Session με Consultant
 • Έως 3 προσπάθειες για επιτυχία στις εξετάσεις!

Για εφάπαξ πληρωμή έως:
10 Μαΐου 2023

Early Bird

185€
 • Πρόσβαση στην Πλατφόρμα 24/7
 • Final Session με Consultant
 • Έως 3 προσπάθειες για επιτυχία στις εξετάσεις!

Για εφάπαξ πληρωμή έως:
30 Απριλίου 2023

Last minute

245€
 • Πρόσβαση στην Πλατφόρμα 24/7
 • Final Session με Consultant
 • Έως 3 προσπάθειες για επιτυχία στις εξετάσεις!

Για εφάπαξ πληρωμή έως:
20 Μαΐου 2023

Your Stories

#reviews

Η εκπαίδευση που έλαβα ήταν αρτιότερη απ´ότι περίμενα! Οι εκπαιδευτές του HR SCHOOL ήταν πολύ ευγενικοί και βοηθητικοί και με υποστήριξαν άριστα σε ότι χρειαζόμουν. Αυτό που τους ξεχωρίζει είναι το ότι νιώθεις ότι παρακολουθείς live μάθημα και μπορείς αμεσότατα να επικοινωνήσεις και να λάβεις απάντηση σε ότι χρειαστείς. Εξαιρετικά βοηθητικό πέραν του course ήταν και το mock interview και η προετοιμασία για εύρεση εργασίας που προσφέρουν μέσω συμβουλών για τη σύνταξη ενός σωστού βιογραφικού και tips για σωστή διασύνδεση. Η δουλειά τους ξεπερνάει ένα απλό σεμινάριο reskilling και συνεχίζεται αν το χρειαστείς και ΜΕΤΑ το πέρας του course! Σας ευχαριστώ πολυ ομάδα HR SCHOOL για τη συνεργασία, τις γνώσεις και την υποστήριξη!

Marina Koraka

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλη την ομάδα του Workearly HR School για την άρτια εκπαίδευση και υποστήριξη που μου παρείχαν προς την επαγγελματική αλλά και προσωπική μου εξέλιξη. Το HR School είναι η καλύτερη επένδυση που έκανα για τον εαυτό μου και προτείνω όποιος ενδιαφέρεται για το HR να το ξεκινήσει χθες. Με μια φράση : Το Workearly είναι μονόδρομος στο upskilling!!

Αγγελική Μπουλη

Έχοντας ολοκληρώσει το πρόγραμμα HR School, αυτό που έχω κρατήσει,πέραν των γνώσεων που έλαβα, είναι η εξαιρετική οργάνωση του εκπαιδευτικού υλικού, η άμεση επικοινωνία με την ομάδα της Workearly σε οποιαδήποτε ανάγκη και αν προέκυπτε αλλά το πιο βασικό είναι το ποσό ανθρωποκεντρικος οργανισμός είναι. Τέλος, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ότι σου υπόσχονται σου τα παρέχουν και με το παραπάνω.

Δημήτρης Καλντερεμίδης