Write your awesome label here.
 HR Career series

Πωλήσεις & HR

Οι επαγγελματίες με υπόβαθρο στις Πωλήσεις συνιστούν περίζητητους υποψηφίους στην αγορά του HR!

 Η φιλοσοφία των πωλήσεων με τη λογική της άμεσης αντίληψης, της "διάγνωσης" των αναγκών, της προώθησης της Εταιρείας και της προτεραιότητας στη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με τρίτους (είτε είναι πελάτες είτε εργαζόμενοι) αποτελούν σημαντικά πλεονεκτήματα για έναν HR Professional.

Οι δύο κλάδοι βασίζονται στην επικοινωνία και την ανάπτυξη πειστικών επιχειρημάτων, γεγονός που διευκολύνει τους Πωλητές να στραφούν με επιτυχία στο HR!

Ξεκίνησε την καριέρα σου με το HR Summer School από το Workearly!

Press & Media

HR Training:


Το πρώτο HR Summer School στην Ελλάδα
HR School by Workearly:


Η επανάσταση στην εκπαίδευση των νέων HR Professionals
Εκπαιδευτικά Προγράμματα 


Workearly HR Training Certification Program
Επαγγελματικές διέξοδοι στο HRTο HR η πρώτη ανερχόμενη επιλογή

Γιατί HR;

Συνάφεια

Ορισμένοι κλάδοι του HR απαιτούν δεξιότητες που είναι συναφείς με αυτούς του χώρου των Πωλήσεων. Δες εδώ ορισμένα παραδείγματα.

Επαγγελματική Σταθερότητα

Αν αναζητάς ένα επάγγελμα με "σταθερό" μισθό, εταιρικές παροχές και προνόμια και αν θεωρείς ότι αυτό προσφέρει ασφάλεια και αυτοπεποίθηση, τότε το HR είναι μία καλή επιλογή για εσένα.

Εταιρικό Περιβάλλον

Αν σου αρέσει το εταιρικό περιβάλλον, δηλαδή η εργασία σε μεγαλύτερες εταιρικές δομές, τότε το HR είναι ιδανική επιλογή για εσένα. Οι περισσότερες θέσεις HR αφορούν σε εταιρικές δομές, δηλαδή μεγαλύτερες εταιρείες με οργανωμένη διάρθρωση.

Remote εργασία

Το HR προσφέρεται για remote θέσεις εργασίας. Αυτή τη στιγμή πολλές θέσεις εργασίας είναι remote ή υβριδικές (δηλαδή κάποιες ημέρες της εβδομάδας on-site και κάποιες remote). Ωστόσο, οι δυνατότητες remote είναι πολλές σε αντίθεση με άλλους κλάδους!

Διεθνείς διέξοδοι

Το HR σου δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσεις θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο. Φυσικά υπάρχουν τομείς του HR που διαφοροποιούνται (πχ. εργατική νομοθεσία, payroll) αλλά υπάρχουν τομείς διεθνούς βεληνεκούς που μπορείς να επιλέξεις αν σε ενδιαφέρει η remote ή on-site εργασία στο εξωτερικό!

Top Soft Skills

Ανάμεσα στα σημαντικότερα soft skills που είναι κοινά  για τους επαγγελματίες HR και των πωλήσεων είναι τα παρακάτω:

Άμεση αντίληψη

Η ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε άμεσα
 τις ανησυχίες και τις ανάγκες
των άλλων ανθρώπων και να τις "μεταφράζουμε" σε προτάσεις και λύσεις.

Επικοινωνία

Η ικανότητα να ακούμε ενεργά, να εκφράζουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, με σαφήνεια και
αποτελεσματικότητα και να προσαρμόζουμε ανάλογα τον τρόπο επικοινωνίας.

Πελατειοκεντρική προσέγγιση

Η πελατειοκεντρική προσέγγιση δίνει τη δυνατότητα στους HR Professionals να κερδίσουν τον σεβασμό και την εκτίμηση τόσο των εργαζομένων όσο και των υποψηφίων εργαζομένων.

Πώς να εισέλθεις στο HR;

Τα βήματα που προτείνουμε για να ενταχθείς στον κλάδο του HR και να διεκδικήσεις θέσεις εργασίας είναι τα εξής:

Εξοικείωση με τον χώρο του HR

Ένας ιδανικός τρόπος για να αποκτήσεις μία σαφή και πλήρη εικόνα για τον χώρο του HR, τις επιλογές καριέρας και συγκεκριμένες τεχνικές γνώσεις είναι το HR Summer School!

Τεχνικές γνώσεις για το HR

Τα soft skills είναι σημαντικά αλλά δεν αρκούν. Το HR είναι μία επιστήμη με συγκεκριμένες τεχνικές, εργαλεία και μεθοδολογία. Ο πιο σύντομος και πρακτικός τρόπος για να μάθεις τα παραπάνω είναι το HR Summer School!

Εξειδίκευση

Δες εδώ τους τομείς του HR που προτείνουμε σε επαγγελματίες με υπόβαθρο στις Πωλήσεις. Ανεξάρτητα όμως από τις δικές μας προτάσεις που βασίζονται σε γνωσιακά κριτήρια, ο ορθότερος και ασφαλέστερος τρόπος να επιλέξεις τον κλάδο που σε ενδιαφέρει αφότου έχεις αποκτήσει μία εικόνα για όλους τους τομείς. 

Πιστοποιήσεις & Digital Badges

Για να διακριθείς στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο του HR θα πρέπει να αποδείξεις τις γνώσεις σου σε πρακτικό επίπεδο. Το Workearly είναι η μοναδική Πλατφόρμα hands-on εκπαίδευσης (προσομοίωση πραγματικής εργασίας) που έχει πιστοποιηθεί από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο HR (HRCI) και απονέμει Digital Badges από τη Credly! 

Τομείς HR

Οι κορυφαίοι τομείς HR που ενδείκνυνται για ανθρώπους με υπόβαθρο στις Πωλήσεις είναι οι παρακάτω:

Recruiting

Η αναζήτηση και αξιολόγηση προσωπικού (Recruiting) διακρίνεται σε δύο βασικές λειτουργίες: την προώθηση της Εταιρείας με σκοπό να δελεάσουμε τον υποψήφιο να εργασθεί στην Εταιρεία και να αξιολογήσουμε αν και κατά πόσο οι δεξιότητες του υποψηφίου αντιστοιχούν στα ζητούμενα του ρόλου. Το υπόβαθρο στις πωλήσεις- μαζί με την απαραίτητα κατάρτιση HR- μπορεί να συνδράμει σημαντικά τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο σκέλος.

HR Management

Επαγγελματίες με εμπειρία στις πωλήσεις και τη διαχείριση ομάδων πωλήσεων, μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις HR Management. Αυτό φυσικά προϋποθέτει την απόκτηση ειδικών τεχνικών γνώσεων που σχετίζονται με το HR και συγκεκριμένα με το HR Management.

Άλλοι Τομείς HR

Learning & Development
Agile Management
Change Management
Performance Management
Payroll
Tech Recruiting
Hospitality Recruiting
HR Compliance
HR Metrics & Analytics

Top Training Programs

Τα Προγράμματα του Workearly που προτείνουμε για τη μετάβαση από τον χώρο των Πωλήσεων στον χώρο του HR είναι:

#1. HR Summer School

#2. HR Management

Certification

Τα Προγράμματα του hrschool.gr δίνουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να λάβουν Πιστοποίηση ή/και Digital Badge!
 • Digital Badge by Credly

  Η Credly είναι παγκόσμιος φορέας πιστοποιήσεων με πελάτες όπως η IBM, η Microsoft και άλλοι κορυφαίοι οργανισμοί.​
 • Certificate by Reatcode

  Η Reatcode είναι διεθνώς αναγνωρισμένος οργανισμός ως εγκεκριμένος πάροχος εκπαίδευσης από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resource Certification Institute - USA).

HR Summer School

ΙΟΥΝΙΟΣ 2023
Αίτηση Συμμετοχής

Regular

225€
 • Πρόσβαση στην Πλατφόρμα 24/7
 • Final Session με Consultant
 • Έως 3 προσπάθειες για επιτυχία στις εξετάσεις!

Για εφάπαξ πληρωμή έως:
10 Μαΐου 2023

Early Bird

185€
 • Πρόσβαση στην Πλατφόρμα 24/7
 • Final Session με Consultant
 • Έως 3 προσπάθειες για επιτυχία στις εξετάσεις!

Για εφάπαξ πληρωμή έως:
30 Απριλίου 2023

Last minute

245€
 • Πρόσβαση στην Πλατφόρμα 24/7
 • Final Session με Consultant
 • Έως 3 προσπάθειες για επιτυχία στις εξετάσεις!

Για εφάπαξ πληρωμή έως:
20 Μαΐου 2023

Your Stories

#reviews

Η εκπαίδευση που έλαβα ήταν αρτιότερη απ´ότι περίμενα! Οι εκπαιδευτές του HR SCHOOL ήταν πολύ ευγενικοί και βοηθητικοί και με υποστήριξαν άριστα σε ότι χρειαζόμουν. Αυτό που τους ξεχωρίζει είναι το ότι νιώθεις ότι παρακολουθείς live μάθημα και μπορείς αμεσότατα να επικοινωνήσεις και να λάβεις απάντηση σε ότι χρειαστείς. Εξαιρετικά βοηθητικό πέραν του course ήταν και το mock interview και η προετοιμασία για εύρεση εργασίας που προσφέρουν μέσω συμβουλών για τη σύνταξη ενός σωστού βιογραφικού και tips για σωστή διασύνδεση. Η δουλειά τους ξεπερνάει ένα απλό σεμινάριο reskilling και συνεχίζεται αν το χρειαστείς και ΜΕΤΑ το πέρας του course! Σας ευχαριστώ πολυ ομάδα HR SCHOOL για τη συνεργασία, τις γνώσεις και την υποστήριξη!

Marina Koraka

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλη την ομάδα του Workearly HR School για την άρτια εκπαίδευση και υποστήριξη που μου παρείχαν προς την επαγγελματική αλλά και προσωπική μου εξέλιξη. Το HR School είναι η καλύτερη επένδυση που έκανα για τον εαυτό μου και προτείνω όποιος ενδιαφέρεται για το HR να το ξεκινήσει χθες. Με μια φράση : Το Workearly είναι μονόδρομος στο upskilling!!

Αγγελική Μπουλη

Έχοντας ολοκληρώσει το πρόγραμμα HR School, αυτό που έχω κρατήσει,πέραν των γνώσεων που έλαβα, είναι η εξαιρετική οργάνωση του εκπαιδευτικού υλικού, η άμεση επικοινωνία με την ομάδα της Workearly σε οποιαδήποτε ανάγκη και αν προέκυπτε αλλά το πιο βασικό είναι το ποσό ανθρωποκεντρικος οργανισμός είναι. Τέλος, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ότι σου υπόσχονται σου τα παρέχουν και με το παραπάνω.

Δημήτρης Καλντερεμίδης