Write your awesome label here.
 HR Career series

Κοινωνικές επιστήμες & HR

Πολλοί είναι οι απόφοιτοι Κοινωνικών Επιστημών, όπως η Κοινωνιολογία, Ιστορικό-Αρχαιολογικό, Πολιτικών Επιστημών, Θεολογία και πολλές ακόμη επιστήμες που στρέφονται στον χώρο του HR! 

Αυτό συμβαίνει διότι οι Κοινωνικές Επιστήμες και το Ανθρώπινο Δυναμικό συνεπάγονται τη βαθιά κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Η έρευνα των κοινωνικών επιστημών επικεντρώνεται στο πώς σκέφτονται, αισθάνονται και συμπεριφέρονται οι άνθρωποι σε διαφορετικά κοινωνικά πλαίσια, ενώ οι επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού πρέπει να κατανοήσουν πώς συμπεριφέρονται και αλληλεπιδρούν οι εργαζόμενοι στον χώρο εργασίας.

Επιπλέον η επικοινωνία είναι μια κρίσιμη πτυχή τόσο των κοινωνικών επιστημών όσο και του ανθρώπινου δυναμικού. Πολλοί απόφοιτοι κοινωνικών επιστημών επίσης, έχουν εμπειρία στον σχεδιασμό έρευνας, τη συλλογή δεδομένων και την ανάλυση, οι οποίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες δεξιότητες στο HR.

Ξεκίνησε την καριέρα σου με το HR Summer School από το Workearly!

Press & Media

HR Training:


Το πρώτο HR Summer School στην Ελλάδα
HR School by Workearly:


Η επανάσταση στην εκπαίδευση των νέων HR Professionals
Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Ψυχολόγους:

Workearly HR Training Certification Program
Επαγγελματικές διέξοδοι με πτυχίο ψυχολογίας:

Tο HR η πρώτη ανερχόμενη επιλογή

Γιατί HR;

Επαγγελματική Σταθερότητα

Για όσους επιθυμούν ένα "σταθερό" μισθό, τις εταιρικές παροχές και τα προνόμια το HR είναι μία ιδανική επιλογή!

Εταιρικό Περιβάλλον

Συνήθως οι Κοινωνικές Επιστήμες στην Ελλάδα δεν προσφέρουν αυτές καθαυτές θέσεις εργασίας σε εταιρείες. Ωστόσο, η στροφή στο HR μπορεί να προσφέρει τέτοιες επαγγελματικές δυνατότητες!

Κοινό Mindset

Το Mindset που καλλιεργούν οι απόφοιτοι Κοινωνικών Επιστημών είναι Ανθρωποκεντρικό. Αυτό ακριβώς θα πρέπει να είναι το mindset και των HR Professionals. 

Remote εργασία

Το HR προσφέρει τη δυνατότητα εξ αποστάσεως εργασίας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Διεθνείς διέξοδοι

Η κατάλληλη εξειδίκευση στο HR μπορεί να δώσει τη δυνατότητα εργασίας στο εξωτερικό!

Top Soft Skills

Τα πιο σημαντικά Soft Skills που μπορεί να αξιοποιήσει στο HR κάποιος που προέρχεται από τις Κοινωνικές Επιστήμες είναι τα εξής:

Επικοινωνιακές Δεξιότητες

Η ικανότητα να ακούμε ενεργά, να εκφράζουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, με σαφήνεια και
αποτελεσματικότητα και να προσαρμόζουμε ανάλογα τον τρόπο επικοινωνίας.

Επίλυση Προβλημάτων

Η ικανότητα να διαχειριζόμαστε και να επιλύσουμε προβλήματα, να εντοπίζουμε την πηγή τους και να εξετάζουμε πιθανούς τρόπους λύσης.

Ανάλυση & αξιολόγηση

Η ικανότητα να αναλύουμε και να αξιολογούμε μία κατάσταση ή ένα ζήτημα και να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα για αυτά.

Έρευνα

Οι Κοινωνικές Επιστήμες είναι συνυφασμένες με την έρευνα. Το HR διαθέτει τομείς που απαιτούν και προϋποθέτουν έρευνα και σχεδιασμό.

Πώς να εισέλθεις στο HR;

Τα βήματα που προτείνουμε για να ενταχθείς στον κλάδο του HR και να διεκδικήσεις θέσεις εργασίας είναι τα εξής:

Εξοικείωση με τον χώρο του HR

Ένας ιδανικός τρόπος για να αποκτήσεις μία σαφή και πλήρη εικόνα για τον χώρο του HR, τις επιλογές καριέρας και συγκεκριμένες τεχνικές γνώσεις είναι το HR Summer School!

Τεχνικές γνώσεις για το HR

Τα soft skills είναι σημαντικά αλλά δεν αρκούν. Το HR είναι μία επιστήμη με συγκεκριμένες τεχνικές, εργαλεία και μεθοδολογία. Ο πιο σύντομος και πρακτικός τρόπος για να μάθεις τα παραπάνω είναι το HR Summer School!

Εξειδίκευση

Δες εδώ τους τομείς του HR που προτείνουμε σε επαγγελματίες με υπόβαθρο στις Κοινωνικές Επιστήμες. Ανεξάρτητα όμως από τις δικές μας προτάσεις που βασίζονται σε γνωσιακά κριτήρια, ο ορθότερος και ασφαλέστερος τρόπος να επιλέξεις τον κλάδο που σε ενδιαφέρει είναι αφότου έχεις αποκτήσει μία εικόνα για όλους τους τομείς. 

Πιστοποιήσεις & Digital Badges

Για να διακριθείς στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο του HR θα πρέπει να αποδείξεις τις γνώσεις σου σε πρακτικό επίπεδο. Το Workearly είναι η μοναδική Πλατφόρμα hands-on εκπαίδευσης (προσομοίωση πραγματικής εργασίας) που έχει πιστοποιηθεί από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο HR (HRCI) και απονέμει Digital Badges από τη Credly! 

Τομείς HR

Οι έχοντας υπόβαθρο στις Κοινωνικές Επιστήμες συστήνεται να ερευνήσουν τις παρακάτω επαγγελματικές διεξόδους του HR!
Learning & Development
HR Management
Agile Management
Change Management
Performance Management
Recruiting

Άλλοι Τομείς HR

Payroll
Tech Recruiting
Hospitality Recruiting
HR Compliance
HR Metrics & Analytics

Top Training Programs

Τα Προγράμματα του Workearly που προτείνουμε για τη μετάβαση από τον χώρο των Κοινωνικών Επιστημών στον χώρο του HR είναι:

#1. HR Summer School

#2. HR Management

Certification

Τα Προγράμματα του hrschool.gr δίνουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να λάβουν Πιστοποίηση ή/και Digital Badge!
 • Digital Badge by Credly

  Η Credly είναι παγκόσμιος φορέας πιστοποιήσεων με πελάτες όπως η IBM, η Microsoft και άλλοι κορυφαίοι οργανισμοί.​
 • Certificate by Reatcode

  Η Reatcode είναι διεθνώς αναγνωρισμένος οργανισμός ως εγκεκριμένος πάροχος εκπαίδευσης από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resource Certification Institute - USA).

HR Summer School

ΙΟΥΝΙΟΣ 2023
Αίτηση Συμμετοχής

Regular

225€
 • Πρόσβαση στην Πλατφόρμα 24/7
 • Final Session με Consultant
 • Έως 3 προσπάθειες για επιτυχία στις εξετάσεις!

Για εφάπαξ πληρωμή έως:
10 Μαΐου 2023

Early Bird

185€
 • Πρόσβαση στην Πλατφόρμα 24/7
 • Final Session με Consultant
 • Έως 3 προσπάθειες για επιτυχία στις εξετάσεις!

Για εφάπαξ πληρωμή έως:
30 Απριλίου 2023

Last minute

245€
 • Πρόσβαση στην Πλατφόρμα 24/7
 • Final Session με Consultant
 • Έως 3 προσπάθειες για επιτυχία στις εξετάσεις!

Για εφάπαξ πληρωμή έως:
20 Μαΐου 2023

Your Stories

#reviews

Η εκπαίδευση που έλαβα ήταν αρτιότερη απ´ότι περίμενα! Οι εκπαιδευτές του HR SCHOOL ήταν πολύ ευγενικοί και βοηθητικοί και με υποστήριξαν άριστα σε ότι χρειαζόμουν. Αυτό που τους ξεχωρίζει είναι το ότι νιώθεις ότι παρακολουθείς live μάθημα και μπορείς αμεσότατα να επικοινωνήσεις και να λάβεις απάντηση σε ότι χρειαστείς. Εξαιρετικά βοηθητικό πέραν του course ήταν και το mock interview και η προετοιμασία για εύρεση εργασίας που προσφέρουν μέσω συμβουλών για τη σύνταξη ενός σωστού βιογραφικού και tips για σωστή διασύνδεση. Η δουλειά τους ξεπερνάει ένα απλό σεμινάριο reskilling και συνεχίζεται αν το χρειαστείς και ΜΕΤΑ το πέρας του course! Σας ευχαριστώ πολυ ομάδα HR SCHOOL για τη συνεργασία, τις γνώσεις και την υποστήριξη!

Marina Koraka

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλη την ομάδα του Workearly HR School για την άρτια εκπαίδευση και υποστήριξη που μου παρείχαν προς την επαγγελματική αλλά και προσωπική μου εξέλιξη. Το HR School είναι η καλύτερη επένδυση που έκανα για τον εαυτό μου και προτείνω όποιος ενδιαφέρεται για το HR να το ξεκινήσει χθες. Με μια φράση : Το Workearly είναι μονόδρομος στο upskilling!!

Αγγελική Μπουλη

Έχοντας ολοκληρώσει το πρόγραμμα HR School, αυτό που έχω κρατήσει,πέραν των γνώσεων που έλαβα, είναι η εξαιρετική οργάνωση του εκπαιδευτικού υλικού, η άμεση επικοινωνία με την ομάδα της Workearly σε οποιαδήποτε ανάγκη και αν προέκυπτε αλλά το πιο βασικό είναι το ποσό ανθρωποκεντρικος οργανισμός είναι. Τέλος, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ότι σου υπόσχονται σου τα παρέχουν και με το παραπάνω.

Δημήτρης Καλντερεμίδης